Japanese Garden Entry Structure

Seattle, WA

 

Salvaged from the original entry, a large stone at an arrival courtyard marks the transition into the Japanese Garden at the Washington Park Arboretum.

Entry Gate and Plaza
1,500 sq ft

  • Client:Seattle Parks and Recreation, Japanese Garden Foundation
  • Landscape Architect:Nakano Associates
  • Gate Design:Gerard Tsutakawa

A variety of spaces were required, including a gate structure, a ticketing booth, a meeting room, restrooms and maintenance spaces. An arrival courtyard provides subtle views into the garden while also providing a resting area for visitors.

 

Conceptually, the spaces in the entry structure are separate elements that are tied together by the roof. The series of buildings are grouped in a way to reinforce the space of the arrival courtyard.

 

We’ll notify you when we add a
new project or schedule a bbq.


We promise not to spam you
or share your information.