Whidbey Island Retreat

Whidbey Island, WA


This design relies on repetition and simple post/beam construction to support a large shed roof, creating an open, flexible plan.


The property is unique in its large size and new growth forest of evergreens with excellent southern sun exposure.

In Progress
2,000 sq ft

Infill walls define program such as a workshop, main cabin, and guest space all connected under the main roof. Outdoor rooms separate the more defined program helping to connect the interior with the site.


The sleeping spaces are “floating” boxes set on casters and can be moved to the perimeter of the room during larger gatherings, or into the middle at night for sleeping. They can also be slid outside onto the outdoor patios and be treated more like tents.


We’ll notify you when we add a
new project or schedule a bbq.

We promise not to spam you
or share your information.